Vaxning i Skövde

Vaxning i Skövde

Hejsan!!!! När det kommer till salonger i Skövde där man kan få gjort en vaxning så finns det inte så många som håller kvalitén. En vän till mig gick till en salong och skickade in ett klagomål till konsumentombudsmannen. Som tur är var det ett annat företag jag gick till när det var jag som behövde vaxning och jag har inget att klaga på.

När det gäller vaxning finns det främst varmvaxning och strippvaxning. Varmt vax appliceras med en vaxpinne eller en vaxbelagd trasa direkt på huden där håret ska försvinna. Strip wax är en självhäftande tejp som har täckts med vax innan den avlägsnas mot hårväxtens riktning. Det ser ut som om alla vaxer kan delas in i två stora kategorier: vanligt (halv)hårt vax (även kallat honungsvax) och mjukt eller estetiskt vax (till exempel aloe vera).

Varm vaselin med bivax används för känsliga delar av kroppen som bikiniområden, och brösten, medan vaxer som innehåller mer harts (kolofonium, tallharts) används för vaxning av bröstet och ryggen.

Vaxremsorna är gjorda av bomull eller papper. Vaxning med vaxremsor är snabbare än varmvax eftersom det tar mindre tid att ta bort vaxet efter applicering, men vaxpinnar kan återanvändas flera gånger innan de måste smältas igen. Vaxning med vaxpinnar ger ett bättre grepp om både hår och hud jämfört med vaxremsor. Nackdelen med denna metod är att värmen kan orsaka ytterligare inflammation hos personer med känslig hud 

Vaxningen tar 15-30 minuter beroende på hur stort område du vill vaxa. Dessutom finns det bara vissa ställen som du kan göra det hemma – bröst, mage, rygg, ben och armar. Om du vaxar bikiniområdet hemma kan du förmodligen också vaxa framsidan av benen. För att vaxa armarna är det bäst att gå till en salong.

För att vaxa mindre områden som armhålor, underben och överläpp kan du använda vaxremsor.


Kommentarer är stängda.