Värker i kroppen

Värker i kroppen

Morsning korsning! Jag tänkte skriva godmorgon tills jag ganska snabbt insåg att det inte är någon speciellt god morgon, kroppen värker och det är pollen som har angripit mig. Det är tuffa tider nu för någon som har pollenallergi och jag är en av de stackarna som drabbas väldigt hårt av det. Lite massage och sen isolering hemma i Kungsbacka är något som jag hade mått väldigt bra av tror jag. Det är otroligt mycket pollen i luften nu och för mig är det alltid värst i början på säsongen, men mina symtom skiljer sig lite från majoriteten. För väldigt många är pollenallergi som en långt utdragen förkylning. Man blir snuvig, slemmig i halsen och får huvudvärk. Det är de vanligaste symtomen, men för mig har det alltid varit lite annorlunda. Jag drabbas av en otrolig värk i kroppen och det känns som att alla muskler bara stelnar till, dessutom så får jag alltid huvudvärk och ögonen rinner som bara den. Nu har jag dock en teori om vad som orsakar värken i kroppen och jag tror att det kan ha att göra med huvudvärken. För vid huvudvärk så spänner man sig väldigt mycket och det känns som att det kan leda till att kroppen blir överansträngd, det skulle inte förvåna mig om jag är helt ute och cyklar gällande den här teorin men det är vad jag tror i alla fall. Jag har dock hittat ett sätt för att behandla delar av min allergi och massage är en av de metoder som fungerar bra, speciellt mot musklerna och lederna. Därför går jag nu i några månader på massage ibland så att jag ändå kan klara av att jobba. För att förhindra besvären med ögonen så tar jag varje dag ögondroppar, de hjälper inte jättemycket men det gör en liten skillnad åtminstone. Huvudvärken får jag helt enkelt leva med, det är inte bra att käka smärtstillande varje dag i upp emot en månad så det är bara att försöka dricka mycket och inte kolla in i för många skärmar.  


Kommentarer är stängda.