Kropp och själ mår bra av massage

Kropp och själ mår bra av massage

Massage är inte bara härligt, det är också bra för kropp och själ. Beroende på vad man vill ha för effekter finns det lite olika massagetyper man kan välja mellan. Idag tänkte jag prata om bland annat thaimassage i Göteborg, även rent allmänt om massage, dess effekter och massagetyper. Jag hoppas att du kommer gilla det.

När man pratar om massage tänker de flesta på när man ligger på en brits och någon knådar och trycker på din rygg, men massage är så mycket mer än så. Det finns många olika typer av massage, bland annat ansiktsmassage, svensk klassisk massage, thaimassage, lymfmassage och fot- och underbensmassage. Det här är bara några av alla varianter som finns att välja på. När man väl ska gå på massage får man alltså gå efter vilka effekter man är ute efter, eftersom de olika massagetyperna medför olika saker.

Rent generellt brukar man säga att massage är bra för olika saker. Då pratar man om termen väldigt generellt, alltså handlar det inte om de specifika effekterna som varje variant har. När man säger så brukar man prata om massage likt svensk klassisk massage. Vid en sådan massage bearbetar man endast mjukdelar, alltså inte manipulationer av kotleder på sådant sätt som exempelvis kiropraktorer gör.

Som sagt finns det några effekter som är allmänna för termen massage. Exempel på det är ökad blodcirkulation, ökad rörlighet i kroppen, ett större lugn, minskad oro och depression, minskad stress och mycket mer. Massage kommer med många goda effekter som kroppen och själen mår bra av, därför är det bra att gå på massage med jämna mellanrum. Nyckeln till att få många goda effekter, som dessutom håller i sig, är att gå på massage regelbundet. Man ska därför inte förvänta sig att uppnå flertalet effekter efter bara en behandling, man kan behöva fler.


Kommentarer är stängda.