Finansiering av Islandshästar-Guide

Finansiering av Islandshästar-Guide

Islandshästar är dyra, oavsett om du äger en stor ridsportsanläggning eller ett par ”bakgård ponnyer”. När du väljer att starta en hästverksamhet bör dock ekonomin komma till toppen av dina prioriteringar för utan nödvändigt kapital, kommer du inte att kunna gå långt. För att finansiera en hästverksamhet måste du ha en detaljerad ekonomisk plan, som även inkluderar oförutsedda händelser.

Det finns många olika typer av hästföretag, som alla är unika och kräver olika förutsättningar. Därför bör dina ekonomiska planer anpassas till dina individuella idéer, och du bör skilja på de objekt du behöver kontra de du skulle vilja ha. Till exempel kan en hästverksamhet där ägaren ger ridlektioner bedrivas i en inomhusarena, men det är inte ett krav.

Ofta behövs någon form av tillgång för att komma igång med hästägande. Kanske så har man verktyg, hästutrustning, ett sparat kapital eller en hel gård.

Det finns olika sätt att skaffa kapital för att finansiera de nödvändiga tillgångarna och inköpen, vanligast är banklån eller lån från närstående. Men kanske ni själva har ett sparat kapital ni kan använda. Ett bra lånealternativ är att använda sig av en låneförmedlare. På så sätt så riskerar man inte att försämra sin kreditvärdighet genom att få en massa förfrågningar från UC. Om man går till olika banker som Swedbank eller Handelsbanken för att få flera anbud så tar varje bank en så kallad UC innan de ger ett förslag på ränta. Detta slipper man då man använder sig av en låneförmedlare.

För att få hjälp med kapital finns det dessutom många olika stöd och fördelaktiga lån att söka.

Exempelvis finns via Jordbruksverket olika stöd ur landsbygdsprogrammet som är riktade till utveckling av verksamhet på landsbygden.

Vilka stöd som är aktuella och hur mycket medel som finns tillgängliga varierar över tid. Undersök vad som kan vara aktuellt just för dig på Jordbruksverkets eller länsstyrelsens hemsida.

En sak som man inte skall underskatta är att söka efter begagnade verktyg och utrustning. Det finns många olika marknader där man kan leta efter begagnade prylar i bra skick.

Lycka till och om ni har några frågor så går det bra att ta kontakt med oss via vår kontaktsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post navigation

Previous Post :